Dark Mode

Ev Hayali Kuranlar İçin Bütçe Yönetme Sırları

1) Asla ertelememek!

Ev sahibi olmak için birikim yapmaya karar verdiğiniz gün, birikim yapmaya başlayın. Çünkü birikim yapmak için kişisel harcamalarınızda özveri yapmak ve yüksek motivasyon lazım. Motivasyonunuzu kaybetmek, bu yolculukta zaman kaybetmektir.

2) Birikim hedefiniz net olsun

Hayalinizdeki evlerin ortalama fiyatını öğrenin. Bunun için emlak ilanlarında yaşamak istediğiniz evin özelliklerini (bölge, bina yaşı, oda sayısı, kat gibi) filtrelelerek benzer satılık ev ilanlarını inceleyerek ortalama bir rakama ulaşabilirsiniz.

Bu rakam sizin yapmanız gereken birikim tutarı aynı zamanda! Eğer konut kredisi kullanacaksanız, satın almak istediğiniz özelliklere sahip konutların ortalama tutarının yüzde 75’ini düşük faizli kredi kullanarak alabileceğinizi unutmayın. Size düşen yüzde 25’lik tutar kadar birikim yapmak olmalı.

3) Harcama alışkanlıklarınızı gözden geçirin

Birikim yapmak harika bir fikir ama bir de hayatın gerçekleri var. Ayda ne kadar birikim yapabilirsiniz?

Bu sorunun yanıtını aklınızda hızlı bir hesaplamayla tahmin etmeye çalışmayın. Bir tablo oluşturun ve bir ay boyunca gelir ve giderlerinizi tek tek not edin. Ay sonu geldiğinde bu listeye tarafsız bir gözle bakın.

Hangileri gereksizdi, hangi masraflarını daha az miktara indirebilirsiniz, hangilerinden vazgeçebilirsiniz? Cevaplarınız net olduğunda tekrar bir toplama çıkarma yapın ve işte karşınıza çıkacak rakam sizin aylık birikiminizi ortaya koyacak.

4) Tasarruf, tasarruf, tasarruf

Harcamalarınız konusunda duygularınızı dizginlemek konusunda her geçen gün daha doğru kararlar vereceğiniz kesin. Yeni bir ayakkabı alma fikri uyandığında mevcut ayakkabılarınıza bakın, gerçekten acil ihtiyaç mı? Cep telefonunuzu sahiden yenilemeniz gerekli mi? Evde su ve elektrik faturanızı biraz daha azaltmak için yapabilecekleriniz var değil mi?

Evet, işin en önemli kısmı burası. Tasarruf ettiğinizi gördükçe, her ayın sonunda hedefinizi yakaladığınızda birikimleriniz size hayalinize bir adım daha yaklaştıracak. Belki de siz her hafta için bir birikim hedefi yapmışsınızdır, o zaman doğru yoldasınız…

 

Kaynak: Zingat

Göksel Tiber / TEAM

2022 Hall Of Fame Uluslararası Başarı Ödülü...... Platinium -%100-Yıldızlar Kulüp.Ödülleri...... 2022-21-20-19 Ofis Birincisi...... 2022 Ofis En Başarılı Takımı Göksel.Tiber.TEAM................. İstanbul'daki veya Türkiye'nin herhangi bir yerindeki Nitelikli ve Lüks Gayrimenkullere ulaşmak için ben GÖKSEL TİBER ve Ekibim sizler için buradayız... Piyasa durumunu öğrenmeye, Nitelikli Gayrimenkullere ulaşmaya veya bir Kahve içmeye, Bağdat Caddesindeki Ofisimize beklerim... GSM: +90 533 761 09 09

İletişim

Nasıl yardımcı olabilirim?